Ledenlogin

Boekenleeuw en Boekenpauw 2018 op Boekenbeurs

Beeld: 

Boek.be bekroont de beste en mooiste kinderboeken met een Boekenleeuw en een Boekenpauw op 29 oktober op de Boekenbeurs. 

De Boekenleeuw en Boekenpauw zijn de prijzen voor de beste en de mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboeken van Vlaanderen en Nederland. De winnaars krijgen elk 2500 euro. De prijzen komen er dankzij de steun van GAU (Groep Algemene Uitgevers) en van de Belgische auteursvereniging Sabam. Nederlandstalige kinder- en jeugdboeken die gepubliceerd zijn in Vlaanderen of Nederland, van 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2018 komen in aanmerking.

De jury van de Boekenleeuw, de prijs voor het beste kinder- en jeugdboek, bestaat uit: Sofie De Jonckheere (docent Nederlands), Jaap Friso (recensent), Jan Lambrechts (Beste Boekenmeester 2018), Dirk Nielandt (Laureaat Sabamaward voor Jeugdliteratuur 2013), Iris Van Germeersch (boekhandelaar).

De jury van de Boekenpauw, de prijs voor het mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek, bestaat uit: Karla De Ceulener (boekhandelaar), Johan Devrome (illustrator/vormgever/docent), Patrick Jordens (recensent), Tine Kuypers (Iedereen Leest), Els Van den Abeele (Ketnet).

De nominaties zijn bekend op 15 oktober.

Naar het volledige persbericht