Ledenlogin

Boekenweek 2019

Beeld: 

Van zaterdag 30 maart tot zondag 7 april viert Vlaanderen weer de Boekenweek. De Vlaamse Boekenweek valt een week later dan de Nederlandse, want de Boekenweek betekent meteen de start van het Festival van de Boekhandel, dat de hele maand april plaatsvindt.

Collector’s items Boekenweekgeschenk en Boekenweekessay

Ook dit jaar zijn er weer twee Boekenweekpublicaties om te verzamelen. Jan Siebelink sluit met het Boekenweekgeschenk Jas van Belofte de zoektocht naar zijn vader op meest volmaakte wijze af. Murat Isik schrijft de harde emancipatiestrijd van zijn moeder tot zinderend Boekenweekessay Mijn moeders strijd. Als je tijdens de Boekenweek voor 12,50 euro aan literatuur koopt, krijg je het Boekenweekgeschenk cadeau. Het Boekenweekessay kun je voor 3,75 euro kopen bij de deelnemende boekhandels.

Auteursoptredens

Murat Isik treedt op 3 april op in De Biekorf in Brugge i.s.m. boekhandel De Reyghere.

Jan Siebelink treedt op 7 april op in Cultuurhuis de Warande in Turnhout i.s.m. Standaard Boekhandel Turnhout.

Nieuwe oogst in de boekhandel en Boekenweekkrant

Dit voorjaar hebben uitgevers en boekhandelaars weer gezorgd voor een rijk aanbod aan nieuwe titels. Je kunt ze vanaf nu in de boekhandel bewonderen. Vind je het moeilijk om uit te kiezen? Dan vind je in de Boekenweekkrant een aantrekkelijke selectie!

Festival van de Boekhandel

Na drie succesvolle boekencheque-acties, vieren we van 30 maart – 30 april in het kader van de generieke boekencampagne ‘Koop tijd voor een Boek’ een hele maand lang het Festival van de Boekhandel. Op het programma: signeersessies, workshops, lezingen, voorleessessies,… bij een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf 20 maart kan je het programma raadplegen op www.festivalvandeboekhandel.be.

Naar het volledige persbericht