Ledenlogin

Boekhandel Beatrijs compleet gerenoveerd

Beeld: 

Boekhandel Beatrijs in Oudenaarde is na een ingrijpende verbouwing voorzien van een geheel nieuwe inrichting.
    

‘Alleen de muren stonden nog overeind,' aldus medewerkster Karin Vergote van Boekhandel Beatrijs over de ingrijpende verbouwing eerder dit jaar. De Oudenaardse boekhandel bestaat uit twee panden en is een doorlopende winkel, die aan twee kanten op straat uitkomt. Een van die panden is volledig opnieuw opgebouwd.

‘De plafonds en het keukentje zijn eruit gehaald en in plaats daarvan is een grote ruimte gecreëerd. In de winkel kijk je nu tot het dak waardoor een ruimtelijk effect ontstaat. En de winkeloppervlakte is in de breedte flink uitgebreid.’ Over de financiering van de verbouwing kan ze geen uitspraak doen.

Directe aanleiding voor de verbouwing was de slechte staat van het pand, maar eigenaar Jan van Damme greep de gelegenheid aan om zijn winkel van een geheel nieuw uiterlijk te voorzien. ‘De winkel is helemaal opnieuw ingericht, in frisse kleuren en met nieuwe boekenrekken.’

Boekhandel Beatrijs, aangesloten bij Colibro, noemt zichzelf een algemene boekhandel. Concurrentie in de buurt heeft de winkel van Standaard Boekhandel. ‘We zijn een middelgrote boekhandel, en verkopen eigenlijk alles. We onderscheiden ons door onze goed gesorteerde afdelingen literatuur en jeugdboeken, maar we verkopen ook non-fictie zoals kookboeken.’

Tijdens het openingsweekend op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni konden de klanten kennismaken met het nieuwe interieur. Op vrijdagavond 13 juni werd dat gevierd met een feestelijk opening en een receptie voor vaste klanten en relaties, met medewerking van de Vlaamse kinderboekenauteur Brigitte Minne. Geert Joris, algemeen directeur van Boek.be, hield een toespraak.

Bron: Boekkblad.nl (Marleen Louter)