Ledenlogin

Dag van de Onafhankelijke Boekhandel

Beeld: 

Op 12 december vieren de Confituurboekhandels de 6de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel. Met tal van lezingen en activiteiten en met een gelimiteerde oplage van De blinde stoker van de hamam van Fèz, een exclusieve novelle die Stefan Hertmans voor de Confituurboekhandels schreef.

Het wordt een dag en week vol feestelijkheden in de boekhandels met auteurslezingen, signeersessies, goeie boeken en natuurlijk de warme sfeer die u van een boekhandel gewoon bent.

“Toen Oorlog en terpentijn aan zijn -tigste druk toe was, besloten de uitgeverij en ik een speciale editie te drukken om de boekhandelaars te bedanken. Het is immers onze absolute overtuiging dat zo'n boek een breed publiek bereikt doordat het eerst door gepassioneerde boekhandelaars met kennis van zake aan de man wordt gebracht”, zei Stefan Hertmans eerder in een interview met Confituur-ondervoorzitter Gert De Bie. “Toen Confituur me dit jaar vroeg om hun boekhandelsgeschenk te schrijven, nam ik die uitnodiging met genoegen aan. Ik besloot aan te slag te gaan met een verhaal dat al lang wachtte om uitgeschreven te worden. De blinde stoker van de hamam van Fèz gaat over een ontmoeting die erg belangrijk voor me was.”

Na Marc Didden, Michiel Hendrickx, Geert & Judith Van Istendael, Annelies Verbeke en Peter Terrin wordt Stefan Hertmans de volgende naam in het mooie lijstje van auteurs die het Confituur boekhandelsgeschenk schreven.

Je krijgt De blinde stoker van de hamam van Fèz van Stefan Hertmans gratis bij aankoop van 17,50 euro literatuur

Bron: Confituur