Ledenlogin

Feestelijke lente in de boekhandel met het Festival van de Boekhandel en de Boekenweek

Beeld: 

Ook in 2019 kent ‘Koop tijd voor een Boek’, de kwalitatieve campagne met steun van minister van Cultuur Sven Gatz om de boekenverkoop in Vlaanderen te stimuleren, een vervolg. Tijdens het Festival van de Boekhandel staan alvast 100 events op het programma.

Na de twee succesvolle actiemomenten ‘Lees je de zomer in’ en ‘Check nu je boekencheque’ in 2018, waarbij 13.550 van de 35.000 verspreide boekencheques effectief verzilverd werden, loopt momenteel tijdens de Jeugdboekenmaand nog tot en met 31 maart een nieuwe boekencheque-actie. De eerste 10.000 bezoekers van kooptijdvooreenboek.be kunnen een boekencheque aanvragen waarmee ze 5 euro korting krijgen op een aankoop van minstens 20 euro aan kinder- en jeugdliteratuur in de fysieke boekhandel. In juni wordt de ‘Lees je de zomer in’ actie herhaald.

Bovendien is het deze lente feest in de boekhandel. Tijdens het Festival van de Boekhandel zetten de boekverkopers hun beste beentje voor. Op het programma: signeersessies, workshops, lezingen, literaire wandelingen, voorleessessies,… Van 30 maart tot 30 april vinden al bijna 100 events plaats, en de kalender wordt nog dagelijks aangevuld. Alle activiteiten vind je terug op festivalvandeboekhandel.be.

Sven Gatz, minister van Cultuur: “We kunnen tevreden zijn met de resultaten van deze grote campagne voor het boek. Deze campagne waarvoor de Vlaamse overheid en de sector de handen in elkaar sloegen, heeft zijn doel om meer mensen naar de boekhandel te krijgen bereikt. We duimen dat de lopende campagne ook succesvol mag zijn en kijken uit naar het komende Festival van de Boekhandel, waarmee we nog meer mensen willen lokken naar de schitterende schatkamers die onze boekhandels zijn.”

Het Festival van de Boekhandel betekent ook meteen de start van de Boekenweek, die dit jaar dus een weekje later valt dan in Nederland. Traditiegetrouw zijn er weer twee Boekenweekpublicaties om te verzamelen. Jan Siebelink sluit met het Boekenweekgeschenk Jas van belofte de zoektocht naar zijn vader op meest volmaakte wijze af. Murat Isik schrijft de harde emancipatiestrijd van zijn moeder tot zinderend Boekenweekessay Mijn moeders strijd. Alle info op boekenweek.be

Koop tijd voor een boek is een collectieve actie van GAU- en VVB-leden. Coördinatie door Boek.be. De campagne wordt financieel ondersteund door minister van Cultuur Sven Gatz. 

Boekenweek is een initiatief van Boek.be en CPNB, met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en in samenwerking met De Standaard.