Ledenlogin

Jan Siebelink schrijft Boekenweekgeschenk 2019

Beeld: 

Jan Siebelink schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk 2019. Bij het grote publiek brak Siebelink door met zijn roman Knielen op een bed violen (2005, De Bezige Bij). Het werd beloond met de AKO Literatuurprijs.

De 84ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 23 maart t/m zondag 31 maart 2019. Het thema van de Boekenweek 2019 wordt samen met de naam van de Boekenweekessayist op een later moment onthuld. 

Jan Siebelink (1938) is schrijver en essayist. Hij werd geboren in Velp, waar zijn vader een kleine bloemisterij had. Naast zijn baan als onderwijzer studeerde hij in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. Knielen op een bed violen is zijn grote roman, geïnspireerd op zijn jeugdjaren in Velp. De roman werd succesvol verfilmd met hoofdrollen voor Barry Atsma en Gijs Scholten van Aschat. In het najaar van 2015 verscheen de roman Margje, waarin Siebelink terugkeert naar het gezin uit Knielen op een bed violen. In 2017 bracht hij zijn meest recente roman, De buurjongen, uit.

Voor Siebelink is het Boekenweekgeschenk de kroon op zijn werk en een prachtig geschenk voor zijn tachtigste verjaardag. 

Bron: CPNB

Foto: Sacha de Boer