Ledenlogin

KVB-Symposium ‘Hoe doen zij het?’ op 22 maart

Na het succes van het symposium ‘Wat de keten bindt’, in maart vorig jaar, organiseert de Nederlandse Koninklijke Vereniging van het Boekenvak (KVB) opnieuw een symposium. Thema is dit keer: ‘Hoe doen zij het?’. Sprekers uit verwante sectoren laten zien hoe zij hun klanten zoeken en vasthouden in het digitale tijdperk. Het symposium vindt plaats op 22 maart 2010 in theater Diligentia in Den Haag.

Het begrip klantenbinding ondergaat grote veranderingen. De nieuwe media nopen tot nieuwe vormen van klantenbenadering. De consument van nu is een individu dat communiceert via netwerken en persoonlijke profielen. Andere mediasectoren hebben al uitgebreide ervaring met deze nieuwe praktijk. Hoe gaan zij daarmee om, en wat kan het boekenvak daarvan leren?

Die vraag staat centraal op het tweede symposium van de KVB op 22 maart. Prominente sprekers uit de wereld van de omroep, kranten, tijdschriften en wetenschappelijke uitgeverijen zullen uitleggen hoe zij hun klanten benaderen en volgen. Ook de auteurs en het Vlaamse boekenvak komen aan bod. Sprekers zijn:

-   Roeland Stekelenburg, hoofd Nieuwe Media van de NOS
-   Geert Noorman, wetenschappelijk uitgever/directeur NUV
-   Geert Joris, directeur Boek.be, en
-   Marcel Möring, auteur.
De naam van de spreker voor de kranten wordt binnenkort bekend gemaakt. Jos de Haan, hoofd onderzoek Tijd, Media & Cultuur bij het SCP en bijzonder hoogleraar ICT, Cultuur en Kennissamenleving bij de Erasmus Universiteit, plaatst hun ervaringen in een breder perspectief: waar gaat het naartoe, waar moeten producenten en verspreiders van boeken in de toekomst rekening mee houden?

Het symposium wordt geleid door publiciste Nelleke Noordervliet, die zelf ook uitgesproken ideeën over dit onderwerp heeft. Het programma wordt voorbereid in samenwerking met de Dr. P.A. Tiele-Stichting voor boekwetenschap in het kader van hun jaarlijkse Tiele-lezing. Tevens zal de Tiele-scriptieprijs worden uitgereikt. Het symposium vindt plaats op maandagmiddag 22 maart in theater Diligentia aan het Lange Voorhout in Den Haag.

Meer info: www.kvb.nl > activiteiten > symposium.