Ledenlogin

LangZullenWeLezen

Beeld: 
Je eigen boekenkast op www.langzullenwelezen.be

Vanaf vandaag kan iedereen die dat wil een eigen boekenkast creëren op www.langzullenwelezen.be. Want met dit platform wil de VRT iedereen goesting geven om meer - of weer - te gaan lezen.

Laat je inspireren door de boekenkast van andere lezers, open er zelf een, deel je mening en geef scores. Tien bekende VRT-leesambassadeurs trekken de boekenkar. Volg ze op de website, in allerlei VRT-programma's en op hun blogs en vlogs.

De ambassadeurs zijn Kamal Kharmach (Eén), Sofie Lemaire (Canvas), Leonard Muylle (Ketnet), Friedl’ Lesage (Radio 1), Cathérine Vandoorne (Radio 2), Sieglinde Michiel (Klara), Tom De Cock (MNM), Stijn Van de Voorde (Studio Brussel), Annelies Van Herck (VRT NWS) en Michel Wuyts (Sporza).

En daar blijft het niet bij. Jaarlijks zullen aan de vooravond van de Boekenbeurs de LangZullenWeLezen-trofeeën uitgereikt worden. De gelukkigen: tien Nederlandstalige boeken die het voorbije jaar uitkwamen. Tien categorieën passeren daarbij de revue.

Een jury van boekenexperts stelt de longlist samen, de LangZullenWeLezen-community zelf bepaalt daarna welke boeken de trofeeën in de wacht slepen. Heb je een vraag, mededeling, suggestie? Laat horen op langzullenwelezen@vrt.be.

LangZullenWeLezen is een initiatief van de VRT in samenwerking met Humo, Metro, boek.be en Fintro

Lees er alles over en maak je eigen boekenkast aan op www.langzullenwelezen.be .