Ledenlogin

Met Rudy Vanschoonbeek eerste Belg voorzitter FEP

Beeld: 

De Algemene Vergadering van de Federatie van Europese Uitgevers heeft een nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur gekozen: de Vlaamse uitgever Rudy Vanschoonbeek, eigenaar van Uitgeverij Vrijdag. Voor het eerst in de vijftigjarige geschiedenis van FEP zal de federatie voorgezeten worden door een Belg. 

De nieuwgekozen Voorzitter: “We staan voor uitdagende tijden, nu de richtlijn betreffende het auteursrecht op 5 juli in het Europees Parlement in stemming wordt gebracht. De verlaging van de BTW-tarieven voor e-boeken dient in alle Europese landen te worden geregeld, er wordt gewerkt aan de jurisdictie over Tom Kabinet (die e-boeken tweedehands te koop aanbiedt), aan de toegankelijkheid van gedrukte en digitale inhoud voor visueel gehandicapten, aan de tiende editie van de European Union Prize for Literature en aan de presentatie van het Manifest van Berlijn van de uitgeverijsector aan het nieuwe Europese Parlement in de aanloop naar de verkiezingen."

De FEP vertegenwoordigt 29 nationale verenigingen van uitgevers in Europa van boeken, tijdschriften en educatieve inhoud in alle formaten, samen goed voor een jaaromzet van 24 miljard euro. www.fep-fee.eu

Naar het volledige persbericht