Ledenlogin

Nieuwe leer-en leescampagne verspreidt leesvirus in Vlaanderen

Beeld: 

Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen. Met de lancering van een nieuw leer- en leesplatform brengen ze kinderen, jongeren en hun ouders in contact met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties.

Honderdduizenden leerlingen en hun ouders zitten noodgedwongen thuis door het coronavirus. Gelukkig kun je dankzij de magie van een goed boek ook vanuit je woonkamer reizen door tijd en ruimte. Tijdens het lezen ontdekken leerlingen nieuwe perspectieven, onverwachte inzichten en een uitgebreide woordenschat.

Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts willen daarom in coronatijden het
leesvirus verspreiden. De boekensector en zijn partners zetten hiervoor al verschillende mooie initiatieven op die nu worden samengebracht op https://verspreidhetleesvirus.be/.
Op de interactieve website vind je gratis leer- en leesvoer voor jong en oud, tonen we de weg naar digitale leerplatformen, worden wekelijks wedstrijden georganiseerd waarbij je boekencheques kan winnen, worden online leesclubs opgezet,... Bovendien vind je er meer informatie over lopende kortingsacties en gratis levering bij uitgevers en boekhandels. Om dit leesvirus viraal te laten gaan, maakt Ben Weyts 40.000 euro vrij voor het nieuwe platform en de bijbehorende online campagne. Bekende gezichten zoals Marc de Bel, Ish Ait Hamou en nog enkele anderen dragen de boodschap alvast mee uit.
De campagne ‘Verspreid het leesvirus’ wil alle lezers virtueel samenbrengen, zodat leerlingen, ouders, leerkrachten, auteurs en andere boekenliefhebbers elkaar kunnen aansteken met de lancering van #verspreidhetleesvirus op sociale media. De meest originele foto’s die gepost worden met deze hashtag winnen een boekencheque.
“Boeken kunnen een hele wereld doen opengaan voor leerlingen die tijdelijk thuiszitten”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Lezen en leren gaan hand in hand. De boekensector toont zich met al deze initiatieven van zijn warmste kant”.