Ledenlogin

Nieuwe topman bij uitgeverij Clavis

Beeld: 

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM heeft in overleg met de familie Werck Willy Vanden Poel aangesteld als nieuwe ceo van kinderboekenuitgeverij Clavis. Philippe Werck blijft verantwoordelijk voor het creatief beleid binnen de uitgeverij. 

Vorige week trok de Nederlandse kinderboekenschrijfster Rian Visser op haar blog nogal hard van leer tegen de jeugd- en kinderboekenuitgeverij Clavis. De uitgeverij zou haar auteurs en illustratoren, volgens Visser, al jaren niet of veel te laat betalen en royalty's achterhouden. Wat volgde was een enorme stroom aan reacties van andere Vlaamse en Nederlandse auteurs en illustratoren.

LRM is minderheidsaandeelhouder bij Clavis en zegt in een persbericht vastbesloten te zijn om de situatie volledig uit te klaren. LRM heeft de Raad van Bestuur van Clavis bijeen geroep en in overleg met de familie Werck besloten Willy Vanden Poel als nieuwe ceo aan te stellen. 

Willy Vanden Poel is sinds februari 2010 in opdracht van LRM waarnemer in de Raad van Bestuur van Clavis. Hij heeft het mandaat van ceo aanvaard en zal prioritair de huidige situatie van Clavis in kaart brengen. Philippe Werck blijft verantwoordelijk voor het creatief beleid binnen de uitgeverij. 

In het kader van zijn opdracht heeft Willy Vanden Poel reeds contact gehad met de heer Koen Stassijns, ondervoorzitter van de Vlaamse Auteursvereniging (VAV). Er werd afgesproken om op korte termijn de situatie te bespreken. 

Bron: www.boekblad.nl (Vincent Elzinga)