Ledenlogin

Rust zacht Alexis

Beeld: 

Alle collega’s, vrienden en bestuurders in de wereld van het boek zowel als de medewerkers bij boek.be zijn geheel ontdaan bij het overlijden van Alexis Dragonetti, afgelopen zaterdag.

We kenden Alexis sinds lang als een dynamische ondernemer met veel belangstelling voor de collectiviteit. Als voorzitter van de groep Algemene Uitgevers (GAU) en als voorzitter en gedelegeerd bestuurder bij boek.be was zijn inzet totaal. Met veel daadkracht en tomeloze inzet startte hij het vernieuwingstraject van de boekenbeurs, gaf bepalend vorm aan de dagelijkse werking van boek.be en legde met bruisende inzet de fundamenten voor voorspoedige relaties met vele betrokken spelers en instellingen op het terrein. Zijn ideeën inspireerden medewerkers en medebestuurders, die met overtuiging zijn beleid volgden.

Bovenal was Alexis een warme, innemende persoonlijkheid, altijd goedlachs en vindingrijk, met oprechte belangstelling voor eenieder en voor de wereld om hem heen.

Het kost moeite om veel te vroeg afscheid te moeten nemen van hem, maar we zullen zijn inspiratie en inspanningen blijvend herinneren en voortzetten bij GAU en boek.be.