Ledenlogin

Say Yes2copyright

Beeld: 
copyright

De Europese Richtlijn Auteursrechten in de digitale eengemaakte markt moet nog één horde nemen, de finale stemming in het Europees Parlement. De Richtlijn zorgt voor een goed evenwicht tussen de bescherming van creaties van auteurs, uitgevers en talloze andere creatievelingen en uitzonderingen bepaalde maatschappelijke doelstellingen (zoals bewaring van erfgoed, tekst en data mining, enz).

Het heeft jaren geduurd om tot deze tekst te komen, onder meer door de ongeziene anti-campagne die door de GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon) werd gevoerd tegen het uitgeversrecht (art. 11) en de verantwoordelijkheid die platformbeheerders zoals YouTube zullen moeten nemen voor gebruikersinhouden die muziek of video materiaal bevatten waarvoor geen toestemming werd verkregen (art. 13 ook gekend als ‘de value gap’).

Het democratische proces heeft nu bijna zijn eindpunt bereikt, maar de GAFA geven niet op. Laat daarom uw stem horen, stem voor het auteursrecht en steun de goedkeuring van de Richtlijn! Share, tweet, say Yes2copyright!