Ledenlogin

Standaard Uitgeverij keert terug

Beeld: 

Een groep Vlaamse ondernemers en boekenliefhebbers rondt de eerder aangekondigde overname van WPG België af en zet de schouders onder Standaard Uitgeverij. Dat wordt de nieuwe naam van het huis van iconen als Suske en Wiske, Jules en Jeroen Meus.

Een groep Vlaamse ondernemers en boekenliefhebbers neemt, uitgezonderd de educatieve activiteiten, alle activiteiten van het Nederlandse WPG Uitgevers in België over. Met de ambitie om creatief talent in Vlaanderen te ondersteunen: tekenaars, auteurs, scenaristen.

Oprichters van de uitgeverij zijn Jeroen Overstijns, voorheen ceo WPG België, die de uitgeverij zal leiden, Koen Clement, algemeen directeur van Europalia en voormalig algemeen directeur van WPG, Maurits Lemmens en Raf Uten, de mensen achter het succesvolle Vlaamse productiehuis De Mensen, en ondernemer Pieter Lambrecht. Standaard Uitgeverij en De Mensen blijven volledig gescheiden, zelfstandige ondernemingen maar op deze manier versterkt Stan-daard Uitgeverij wel haar mogelijkheden.

Jeroen Overstijns: “Alles start met onze grote liefde voor het boek en geloof in helden van hier. Ik ben net als iedereen in Vlaanderen groot geworden met Suske en Wiske en De Kiekeboes. Bij Standaard Uitgeverij horen de beste stripreeksen en de beste thrillerauteurs, jeugdboeken die je al kent vanaf je eerste levensjaar, en Magritte, die toch een van de allergrootste kunstenaars is. Die rijkdom heeft geen enkele andere uitgeverij. Wie zou nu zo een kans niet grijpen?”

De verkoop door WPG Uitgevers betekent niet het einde van de samenwerking met WPG. Standaard Uitgeverij zal prestigieuze literaire fondsen van WPG zoals De Bezige Bij en AW Bruna in Vlaanderen blijven vertegenwoordigen.

Bron: Standaard Uitgeverij