Ledenlogin

Uitgeverij Lannoo Groep presteerde sterk in 2008

Uitgeverij Lannoo Groep met vestigingen in Tielt (Lannoo Uitgeverij, Lannoo Graphics en Distrimedia nv), Brussel (Editions Racine), Leuven (LannooCampus) en Arnhem (TerraLannoo bv) heeft het voorbije jaar met haar diverse activiteiten een omzetstijging van meer dan 15% gerealiseerd. Dat brengt de geconsolideerde groepsomzet op circa 48 miljoen euro. Het aantal medewerkers groeide in het voorbije jaar met 12 tot een totaal van 180.

Tal van bestsellers

Lannoo Uitgeverij publiceerde diverse succesvolle titels en reeksen. Van 20 titels werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht. De uitschieters waren de boeken van Piet Huysentruyt, de Geronimo Stilton-reeks in coëditie met Bakermat, de boeken van Lieve Blancquaert en Annemie Struyf, de Groene Michelingidsen, Vos en Haas en de topografische dvd-roms en atlassen. Ook prestigieuze uitgaven zoals African Faces en Magnum haalden hoge scores.

Lannoo Uitgeverij realiseerde eveneens een verdere doorbraak in Nederland, o.a. met de bestsellers Je mag me altijd bellen van Karin Kuiper en Galop, een scanimation prentenboek.

Export groeit

Lannoo Graphics wist in 2008 zijn Europese opmars in de markt van de stationery en bagagerie voor back to school verder te zetten. Er wordt momenteel geëxporteerd naar meer dan 25 landen, met Frankrijk als dé groeimarkt in het voorbije jaar. Licenties als Umbro, Mexx en Me to You zetten daarbij de toon. In het segment van de meer office-gerelateerde stationery spant het eigen ontwerp Quattro Colori de kroon. Deze internationale award-winning collectie is nu uitgewerkt in 12 designkleuren en is ondertussen uitgegroeid tot een sterk merk. Papicolor, een uitgebreid gamma gekleurd papier, scheert al jaren hoge toppen in de belangrijkste verkooppunten in België.

Sterke omzetgroei

TerraLannoo bv realiseerde ook een sterke omzetgroei op de Nederlandse markt met de eigen Terra-fondsen en de Lannoo-fondsen, maar ook dankzij de exclusieve verkoop en distributie van alle Michelingidsen en -kaarten op de Nederlandse markt.InvesteringenHet distributiecentrum DistriMedia nv kende eveneens een sterke activiteitengroei en is met investeringen in o.a. een nieuw warehouse management system en de verdere automatisering van het pickgebeuren klaar voor verdere uitbreiding in 2009.

2009

De verwachtingen voor 2009 voor Uitgeverij Lannoo Groep blijven positief niettegenstaande de ongunstige economische vooruitzichten. Om de verdere groei te ondersteunen wordt in Tielt een nieuw kantoor gebouwd voor ongeveer 50 medewerkers met bijhorende bookshop, bistro en auditorium. De ingebruikname is voorzien voor Pasen 2010. Gesticht in 1909 door Joris Lannoo viert Uitgeverij Lannoo nv ook haar 100ste verjaardag. Op 1 september wordt het jubileumjaar ingezet.