Ledenlogin

Vé Bobelyn nieuwe woordvoerder van de Boekenbeurs

Beeld: 

Sinds 1 augustus is Vé Bobelyn de opvolger van Alexis Dragonetti als woordvoerder van het grootste boekenevent van België.

Vé Bobelyn treedt vanaf 1 augustus officieel op als woordvoerder voor de Boekenbeurs. Met de start van de Boekenbeurs 2019 op 29 oktober zal zij voor het eerst de grote lijnen uitzetten van het grootste boekenfestival in België. Hierbij zet zij het vernieuwingstraject voort van haar voorganger Alexis in 2018. Samen met de Port of Antwerp als structurele partner zijn er nieuwe initiatieven ontwikkeld om nog meer boekenliefhebbers te verrassen.

Vé Bobelyn is Algemeen Directeur VBK België n.v, behorende tot de uitgeversgroep Veen Bosch & Keuning BV in Nederland. Daarnaast is ze voorzitter van de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en vertegenwoordigt ze deze groep in de raad van bestuur van Boek.be.

“Het jammerlijke overlijden van Alexis heeft ons allen diep geraakt,” zegt Bobelyn. “We zullen er dan ook alles aan doen om zijn werk voort te zetten, met dezelfde gedrevenheid en enthousiasme dat hij aan de dag legde. We willen zijn plannen verder uitrollen en daar zal de editie van 2019 een belangrijke rol in spelen met alle initiatieven die op stapel staan. Samen met The Port of Antwerp wordt het dit jaar een speciale editie die alle boekenliefhebbers, auteurs en standhouders hopelijk lang zal bijblijven.”

Hoewel het plotse overlijden van Dragonetti de projecten voor de nakende editie van de Boekenbeurs ingrijpend beïnvloedde, was het aantreden van Bobelyn geen verrassing. “Alexis jongleerde zeer veel taken en verantwoordelijkheden en had al enige tijd geleden besloten een stap opzij te zetten,” verklaart Bobelyn.

“Het ongeval was echter een enorme klap voor ons allen. Uit diep respect voor al datgene wat hij in gang heeft gezet, is een succesvolle boekenbeurs het mooiste cadeau dat we hem, zijn nabestaanden en zijn collega’s kunnen geven. Dat hebben we beloofd en zullen we ook realiseren met het hele team. Auteurs verbinden met lezers is en blijft onze grootste doelstelling waar we elk jaar opnieuw hard willen op in zetten. Heerlijk toch om zoveel mogelijk boekenliefhebbers te verrijken met boeken van onze auteurs.”

De Boekenbeurs startte in 2018 met een vernieuwingstraject waarvan vorig jaar de eerste stappen werden gezet. De infrastructuur werd achter de schermen danig onder handen genomen. Dit jaar volgen de eerste zichtbare aanpassingen aan het traditionele concept. In 2020 wordt vervolgens de finale fase aangevat. Over de concrete vernieuwingen die te zien zullen zijn op de Boekenbeurs 2019 volgt een persconferentie op 8 oktober 2019.