Ledenlogin

WPG Uitgevers en Uitgeverij Lannoo Groep nemen PCM Algemene Uitgeverijen over

Het consortium WPG Uitgevers en Uitgeverij Lannoo Groep heeft PCM Algemene Uitgeverijen overgenomen van de Persgroep Nederland bv (voorheen PCM Uitgevers). WPG Uitgevers neemt A.W. Bruna Uitgevers in Nederland en Standaard Uitgeverij in België over, terwijl Uitgeverij Lannoo Groep Uitgeverij JM Meulenhoff, De Boekerij en Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum in Nederland overneemt.

Deze overname vormt voor beide uitgeefgroepen een aantrekkelijke aanvulling op de huidige activiteiten en zal hun positie in de Benelux markt gevoelig versterken.

Koen Clement, algemeen directeur van WPG Uitgevers:

“Wij zijn verheugd en trots de overname van twee toonaangevende en kwaliteitsvolle uitgeverijen te kunnen aankondigen. Voor WPG Uitgevers betekent de komst van A.W. Bruna een passende versterking op het gebied van kwalitatief hoogstaande toegankelijke literatuur en met de overname van Standaard Uitgeverij verwerven wij een leidende positie in de Belgische boekenmarkt. Wij hebben het volste vertrouwen dat wij gezamenlijk met de medewerkers van A.W. Bruna en Standaard Uitgeverij de positie van de groep verder kunnen uitbouwen.”

De Nederlandse uitgeverijen die onder de Lannoo-paraplu komen en waaraan uitgeverij TerraLannoo bv zal worden toegevoegd, zullen verder gaan onder de naam LannooMeulenhoff bv. Deze nieuwe en veelzijdige uitgeefgroep met een omvang van 58 miljoen euro in Nederland, zal worden geleid door een directiecomité waarin de directies van de uitgeverijen rechtstreeks zitting nemen. De Uitgeverij Lannoo Groep telt na de overname 310 medewerkers, met een geconsolideerde omzet van circa 95 miljoen euro.

Matthias Lannoo, algemeen directeur van Uitgeverij Lannoo Groep:

“Wij zijn opgetogen met deze zeer belangrijke stap in de strategische ontwikkeling van onze groep. Met de acquisitie van Meulenhoff, De Boekerij en Unieboek | Het Spectrum geven wij invulling aan een aantal van onze strategische prioriteiten. Ten eerste versterken wij onze aanwezigheid in de Nederlandse algemene boekenmarkt om door te groeien tot een top 3 speler en ten tweede verwerven wij een belangrijke uitgangspositie in de Nederlandstalige markt van fictie-uitgaven en dit vanuit Nederland. Bovendien zullen wij, via de import van titels van Meulenhoff Boekerij, ook in Vlaanderen actief worden in fictie-uitgaven.”

Christian Van Thillo, bestuursvoorzitter de Persgroep Nederland:

“Met de verkoop van PCM Algemene Uitgeverijen zetten wij een belangrijke stap in de verdere uitvoering van onze strategie voor de Persgroep Nederland (voorheen PCM Uitgevers) en het schuldenvrij maken van de onderneming. We kunnen ons voortaan volop concentreren op onze vier krantentitels AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool, terwijl de Algemene Uitgeverijen verder aan hun toekomst kunnen bouwen binnen een voor hen vertrouwde omgeving van WPG Uitgevers en Uitgeverij Lannoo, uitgevers die het vak van boeken uitgeven door en door kennen en een sterke positie hebben in deze markt. Wij wensen hen en alle medewerkers van Algemene Uitgeverijen veel succes. ”

Kopers en verkoper zijn overeengekomen om geen informatie te geven over de overnameprijs.